Het aanbod van My Fit Mind zijn erop gericht dat werknemers bewustere keuzes maken in hun dagelijks (werk)leven waardoor ze zich meer gaan richten op de dingen die ze belangrijk vinden en die bij ze passen. Het resultaat hiervan is dat werknemers mentaal en fysiek beter in hun vel zitten, krachtiger in het leven staan en datgene doen wat bij ze past.

Mindfulness

Mindfulness leert je om je mind ofwel je ‘aandachtspier’ te trainen, net zoals je de spieren in je lichaam traint met sport. Je oefent in aandacht geven aan wat je van moment tot moment ervaart. Je traint je hersenen om minder in je hoofd en meer in het hier en nu te zijn. Een belangrijk effect van de training is dat je meer in balans komt en je activiteiten in het hier en nu met meer aandacht en rust kunt verrichten. De toegankelijke oefeningen in een mindfulness training zijn een wetenschappelijk bewezen middel tegen stress, angststoornissen, zorgen en omgaan met pijn.

Luister de volgende BNR podcast voor meer informatie over mindfulness in het bedrijfsleven

Mindfulnesstraining 8 bijeenkomsten

De achtweekse mindfulnesstraining zoals bedacht door John Kabat Zin is na veel experimenteren en doorontwikkelen op een specifieke manier opgebouwd. De onderwerpen volgen elkaar op een doordachte wijze in een specifieke volgorde op. In deze oorspronkelijke vorm is de training vele malen onderzocht en effectief bevonden in wetenschappelijk onderzoek bij o.a. reductie van stress. 

Mindfulness kan mensen helpen om rust en balans te vinden te midden van de dagelijkse drukte. In de training wordt geoefend met aandacht geven aan wat men van moment tot moment ervaart; men traint de hersenen om minder in het hoofd en meer in het hier en nu te zijn. Dit breng een gevoel van rust, balans in het hoofd. 

My Fit Mind

De MyFitMind training bestaat uit praktische workshops om de geest te trainen in aandacht, focus, creativiteit en ontspanning. De workshops zijn hands-on met veel brein oefeningen en simpele oefeningen om het lichaam meer te ontspannen. Een fitte geest kan namelijk niet bestaan zonder een fit lichaam.

My Fit Mind training, 6 bijeenkomsten

De relatie tussen hersenen en het lichaam wordt uitgelegd. Fysieke en/of mentale klachten worden benoemd en er wordt veel geoefend. Deelnemers leren gedragspatronen te herkennen en krijgen een methodiek aangeboden om ongewenst gedrag, op basis van oude patronen, om te buigen naar gedrag dat beter past binnen de huidige situatie. Er is ruimte voor reflectie en om van elkaar te kunnen leren.